Academie Borgerhout

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

schrijven: literaire teksten - 15 tot 17 jaar

Schrijf je in

Over de opleiding

Zin om in je pen te kruipen? Dan hebben we de volgende opleiding voor jou:

Voor beginners is er de richting ‘schrijven: literaire teksten’ die wordt opgebouwd rond een toenemende moeilijkheidsgraad. In deze richting kun je proeven van en spelen in alle literaire genres. Hier ontdek je wat voor schrijver jij kunt zijn.

Voor beginnende schrijvers die graag met eigen teksten op het podium staan, is er de opleiding Schrijven en performen (spoken word).

Deze opleiding is bedoeld voor jongeren die het schrijven van verschillende soorten literaire teksten in de vingers willen krijgen. Aan de hand van gerichte schrijfopdrachten in de les wordt kennis gemaakt met o.a. het ontwikkelen van personages, vertelperspectief, dialoog en suggestief schrijven. Daarnaast bieden maandelijkse extra-muros activiteiten zoals theatervoorstellingen, museumbezoeken of workshops extra verdiepings- en inspiratiemomenten. Gaandeweg ontdek je wat taal allemaal kan, wat schrijven voor jou kan betekenen. Je experimenteert in de schrijfklas en ontdekt hoe je kan groeien als schrijven ook buiten de klas continuïteit krijgt.

We hebben op dit moment geen aparte jongerenklas en je sluit dus aan bij de klas van de volwassenen. 

Lessenpakket I 3 uur per week, gedurende maximaal 3 jaar I onder begeleiding van Yella Arnouts, Leen Verheyen, Jan Hardies, Dominique De Groen en Kenneth Swaenen 
Meer informatie: jan.hardies@so.antwerpen.be of leen.verheyen@so.antwerpen

Voor je kan inschrijven kom je wel eerst langs voor een intakegesprek. Alle info en data vind je hier: intake gesprekken schrijven 2024 - 2025