Academie Borgerhout

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

schrijven: literaire teksten - 15 tot 17 jaar

Over de opleiding

Schrijven vanaf 16 jaar

Intakegesprekken voor het schrijfjaar 2023-2024: van ma 12/6 tot en met vr 16/6. Iedere avond te beginnen vanaf 19 uur. Vraag een intakegesprek aan bij een van de begeleiders (zie onderaan voor contactgegevens)
Onze kortlopende studierichting Schrijven wordt deskundig begeleid door Yella Arnouts, Jan Hardies en Leen Verheyen. Zowel nieuwsgierige beginners als gevorderde of publicerende schrijvers zijn welkom in onze academie. 

Voor beginners is er de richting ‘schrijven: literaire teksten’ die wordt opgebouwd rond een toenemende moeilijkheidsgraad. In deze richting kun je proeven van en spelen in alle literaire genres. Hier ontdek je wat voor schrijver jij kunt zijn.
Deze opleiding is bedoeld voor jongeren die het schrijven van verschillende soorten literaire teksten in de vingers willen krijgen. Aan de hand van gerichte schrijfopdrachten in de les wordt kennis gemaakt met o.a. het ontwikkelen van personages, vertelperspectief, dialoog en suggestief schrijven. Daarnaast bieden maandelijkse extra-muros activiteiten zoals theatervoorstellingen, museumbezoeken of workshops extra verdiepings- en inspiratiemomenten. Gaandeweg ontdek je wat taal allemaal kan, wat schrijven voor jou kan betekenen. Je experimenteert in de schrijfklas en ontdekt hoe je kan groeien als schrijven ook buiten de klas continuïteit krijgt.

 

Lessenpakket I 2 uur per week en maandelijks een extra-muros activiteit, gedurende maximaal 3 jaar I onder begeleiding van Yella Arnouts, Leen Verheyen en Jan Hardies 
Meer informatie: jan.hardies@so.antwerpen.be of leen.verheyen@so.antwerpen.be 

Lessenrooster:
woensdagnamiddag 2u
uur: ntb