Academie Ekeren

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

muziek schrijven - 3e graad - 15 tot 17 jaar

Over de opleiding

Componist
Verzin je geniale melodieën onder de douche? Droom je ervan om die uit te werken tot een echte compositie voor je eigen instrument, voor een klein ensemble, of wie weet zelfs voor een orkest? Misschien zie je het wat bescheidener en wil je zelf beltonen schrijven voor je smartphone? Die twee uitersten, en alles wat daartussen ligt kan je leren in de opleiding tot componist.
In de derde graad combineer je 2 uur compositie met je instrument- of zangopleiding.

Songwriter
Wanneer alles wat je beleeft je inspireert tot het maken van teksten en melodieën, dan ben jij de geknipte leerling voor de opleiding songwriter. Je leert je ideeën kneden tot jouw eigen originele songs met alles erop en eraan, en brengt ze ook op het podium. Van idee tot hit!In de derde graad combineer je 2 uur songwriting met je instrument- of zangopleiding.

Producer
Je droomt ervan producer te worden, maar je weet niet waar te beginnen. Deze opleiding gidst je van A tot Z door het alfabet van de producer. Van je kamer naar de studio, van je ideeën naar de micro? of “van de brico naar je micro”! Je leert alles van verschillende software en hardware: Ableton Live, Logic Pro X, opnametechniek, akoestiek, audio interfaces, en nog veel meer.  Na deze opleiding kan je je eigen (home)studio inrichten, en artiesten of jezelf begeleiden tot een afgewerkt product.  Producify!
In de derde graad combineer je 2 uur muziekproductie met je instrument- of zangopleiding