Academie Ekeren

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

Muziekinitiatie - 6 tot 7 jaar

Schrijf je in

Over de opleiding

Vanaf zes jaar kan je starten met de lessen muziekinitiatie. Je volgt één uur per week les. Dicht bij huis, samen met ongeveer vijftien andere kinderen ontdek je hoe fijn samen muziek maken kan zijn.  Maar je bewandelt af en toe ook andere muzische paden. Er wordt gezongen, gedanst, getekend en  geacteerd. We geven je muzikale talenten de ruimte om te ontluiken en te groeien. Op een podium staan en schitteren, is daar een belangrijk onderdeel van. Als je dat zelf echt wilt kan je met een instrument beginnen. 

Je kan meteen ook starten met instrumentinitiatie. Voorwaarde is dat je ook muziekinitiatie volgt en dat er een plaatsje voor je vrij is in de instrumentles. Je volgt dan 1 uur muziekinitiatie en 1 uur instrument, samen met andere kinderen. Je betaalt geen extra inschrijvingsgeld.
 
Je kan o.a. kiezen uit de volgende instrumenten: altviool, blokfluit, cello, dwarsfluit, drums, gitaar, orgel, piano, saxofoon, saxonet (voorbereiding op klarinet), viool en zang...Het volledige overzicht vind je bij de lessenroosters muziek.

Wil je een jaar lang kennismaken met alle instrumenten die je in onze academie kan leren spelen? Kies dan voor de instrumentencarrousel. Je volgt een jaar lang les met hetzelfde groepje leerlingen en schuift met dat groepje enkele keren per jaar door naar een andere leerkacht die je een bepaalde instrumentengroep leert kennen. Voorwaarde is dat je ook muziekinitiatie volgt. Je volgt dan 1 uur muziekinitiatie en 1 uur instrumentencarrousel. Je betaalt geen extra inschrijvingsgeld.