Academie Wilrijk

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

theatermaker 4e graad - 15 tot 17 jaar

Over de opleiding

Wat je wil vertellen? Waarom? Hoe wil je het vertellen? 

Deze vragen liggen aan de basis van de opleiding theatermaker. Al zoekend naar antwoorden, ontdek en ontwikkel je je eigen theatertaal. Een taal waarin jij je als maker steeds meer kan uitdrukken en onderscheiden.  

We vertrekken in de wekelijkse bijeenkomsten vanuit jouw interesses en slaan daarmee aan het creëren. De dialoog met de leerkracht en de andere leerlingen, helpen je om stap per stap tot een eigen eindproduct te komen, dit product kan vele vormen hebben een monoloog, stuk, performance, tekst, … . Ter inspiratie onderzoeken we ook het werk van spraakmakende theatermakers, -schrijvers en andere inspirerende kunstenaars. 
 

Benieuwd naar wat we doen? 

Leerling Xander Van Tilburg schreef in het kader van de opleiding theatermaker een korte, grappige Engelstalige dialoog. Fijn leesvoer! Je vindt de tekst hier. Maar kijk vooral eerst naar het begeleidend filmpje

 

Benieuwd naar je leerkracht?

Je krijgt les van Amara Reta. Ontdek meer over Amara op deze webpagina.  

 

Praktisch:

-> Je krijgt 2 uur per week aansluitend les: één uur theater maken en één uur dramalab.
-> De lessen gaan op zaterdag door. Er is een groep van 10 tot 12 uur en een groep van 12 tot 14 uur. De leerkracht bekijkt samen met jou welke groep best past. 
-> Met vragen over de opleiding kan je terecht bij amara.reta@so.antwerpen.be
-> Je kan deze opleiding volgen na afronding van de 3e graad. Schrijf je in leerjaar 4.1 van de opleiding theatermaker in.