Academie Merksem

muziek - woord - dans - beeld

Glas (in lood) atelier +18 jaar

Schrijf je in

Over de opleiding

Ben jij geboeid door glas en de vormen die het kan aannemen? Door het vakmanschap, de techniek, het ambacht? Hoe je het kan integreren in lood? Dan is dit atelier geknipt voor je!

In deze 5-jarige opleiding leer je niet enkel het ambacht maar ontwikkel je jezelf ook in het artistieke proces. Je start met kleine schetsen waarbij compositie, kleur en toonwaarden aan bod komen. Stap voor stap groeit je ontwerp uit tot een bijzonder eindproduct/kunstwerk. Of je nu een vakman wil worden of je als kunstenaar wil ontplooien, je verwerft alle kennis en vaardigheden om professioneel en artistiek aan de slag te gaan.

Je leert:

  • glasapplicatie, glasmozaïek, glasreflex, glasbeton, opaline, glas-pasta (pâte de verre), glasfusie
  • zandstralen, slijpen, polijsten, graveren
  • glas schilderen (contour, grisaille en email)
  • vervaardigen van mallen in klei, gips en hittebestendig materiaal om ruimtelijk glaswerk te vervaardigen
  • initiatie tot het conserveren en restaureren van oude glasramen
  • cursus materialenkennis

Benieuwd naar de resultaten? Neem hier een kijkje

Het atelier in de pers!

Leerkracht:
Nog te bepalen

OPGELET: glas bewerken vraagt om op een veilige manier te kunnen werken… Daarom ben je verplicht voor dit atelier jezelf te beschermen met: snijbestendige werkhandschoenen, rubberen handschoenen, veiligheidsbril, gewone schort, gesloten veiligheidsschoenen met stalen neus en een mondmasker Type P2. Alle informatie hierover krijg je tijdens je eerste lessen.

Prijs: Net zoals bij andere beeld ateliers moet je naast het inschrijvingsgeld rekening houden met een materiaalkost van +/- 20 à 30 euro/maand