FabLab+

Creatief laboratorium

Ondersteuning

Hier vind je nog extra ondersteuning die FabLab Antwerpen biedt.

Het FabLab+ team ontwikkelde een constructie- en bouwsysteem om in de klas aan STEM- en techniekonderwijs te doen. Ontdek hier meer op de externe projectwebsite.

Aan de slag met het technisch proces. Ontdek onze ondersteunende externe projectsite.

We krijgen heel wat vragen over het inrichten van een techniekatelier op school. Op deze externe projectsite (nog in opbouw) geven we heel wat advies, tips en tricks!

Artifex is een grootschalig Erasmus+ project dat het Stedelijk Onderwijs coördineerde. Ook het FabLab+ werkte hier aan mee.
Hier vind je de algemene (externe) website. Centrale thema: out-of-the-classroom leeromgevingen.

De self-assessment tool, ontworpen binnen Artifex, helpt leerkrachten om STEM te integreren in hun lessen. Op basis van een korte vragenlijst wordt een activiteit aanbevolen die is afgestemd op de specifieke competenties en activiteitengebieden van de leerkracht.

Op deze sub-site (nog in opbouw) vind je meer info over de machines van het FabLab.

Plan je een studiedag rond het thema techniek of STEM? Aarzel niet om ons te contacteren en een aanbod op maat te bespreken.

Naast opleidingen en het verhuren van ruimtes, kan het FabLab+ nog heel wat meer betekenen voor scholen, leerkrachten en onderwijs.
Vind je niet wat je zoekt in bovenstaand aanbod? Aarzel zeker niet om ons te contacteren.

Dankzij dynamoOPWEG kan je met je klas gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen. Het FabLab+ is erkend als zo'n culturele bestemming. Voor meer info en de spelregels: surf snel naar http://www.cultuurkuur.be/dynamo#spelregels!