Academie Berchem

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

Interieurontwerp +18 jaar

Over de opleiding

Heb je een interesse voor architectuur? Ben je gefascineerd door de impact van een ruimte op de mensen die er wonen, werken, leven? Dan is het atelier meubel- en interieur wellicht iets voor jou! In het atelier stimuleren we jouw creativiteit om onze leef- en woonomgeving vorm te geven. Dat kan gaan over een ontwerp voor een woning, een winkel, een keuken, meubel of tuinobject, … . De verschillende functies worden bestudeerd & in vraag gesteld. Verbanden worden gelegd.  Vanuit een moodboard werk je aan een concept. Je vertaalt alles naar een ontwerp, naar één esthetisch geheel, waar functie, kleur, vorm en materiaal samensmelten.

Om jouw ontwerp en visie te visualiseren doe je beroep op manuele of digitale ontwerpschetsen (Sketchup), tekeningen (Vectorworks), maquettes, kleur- en materiaalstalen. Constructie- en materialenleer begeleiden je in een praktijkgericht ontwerpproces. De opleiding biedt de mogelijkheid om eigen accenten te leggen : voel je je aangesproken tot het vormgeven van de ruimte (Interieurontwerp) of eerder van een object (Meubelontwerp) of toch beide? Maak je graag je ontwerp tastbaar en reëel? Dat kan in samenspraak met de docent.

Na vijf jaar kan je je verder vervolmaken in de specialisatie.

Of bekijk het fotoalbum van dit atelier.

Je kiest voor een kort traject | Duur: 5 jaar | 8 uur per week
Je kiest voor een lang traject | Duur: 10 jaar | 4 uur per week
Docent: Dirk Hendrickx
Wanneer: Bekijk het uurrooster​
Vragen over de opleiding? mail dirk.hendrickx@so.antwerpen.be
Kunst- en Cultuurfilosofie: In het 3e en 4e jaar van de opleiding krijg je ook het vak kunst- en cultuurfilosofie.

EXTRA KOSTEN?
Naast het inschrijvingsgeld heb je in dit atelier een aantal extra kosten.
We geven een schatting:

  • Je koopt eigen teken- en maquettemateriaal. Je bent vrij om te kiezen wat en hoeveel je aankoopt. Dat kan verspreid over het jaar. €150 is een schatting.

Wat voorziet de academie:

  • schetsboek A4 (enkel 1e jaar)
  • gebruik van de infrastructuur en apparatuur in het atelier zoals Mac computers, software programma's, tekentafels, ...