Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

TRIP

Uitstap Amsterdam zondag 23 oktober ‘16

 

Bezoek expo TINGUELY ‘Machinespektakel’ en Stedelijk Museum

‘I can assure you, that once you get rid of the notion of art, you acquire a great many wonderful new freedom’
Jean Tinguely

Het begon met een ijzerdraad waarmee hij de schilderijen van Miro, Malevich en Klee nabootste en in beweging bracht. Uit deze ‘ruimtelijke schilderijen’ groeide al snel een heel imperium aan machnines. De bekendsten vinden we in de fontein naast Centre Pompidou die hij, samen met zijn vrouw Niki de Saint Phalle, vulde met bewegende sculpturen. Een motor, een mensenhand, de wind, maar spectaculairder nog dan hoe zijn machines in beweging worden gezet, is hoe ze aan hun einde komen: heel wat van Tinguely’s sculpturen hadden als doel zichzelf luidruchtig en spectuculair te vernietigen! Als eerbetoon aan deze pionier van de Kinetische Kunst, brengen we een bezoek aan ‘Machinespektakel’, ook spectaculair voor kinderen (verminderd tarief).
Meer 20ste eeuwse kunstenaars vind je in de vaste collectie van het museum. Zo kan je er zomaar Warhol, Lichtenstein, Kandindky en Picasso treffen. Onze gids geeft je een rondleiding door heel wat topwerken. Daarnaast kan je zelfstandig een bezoek brengen aan het nabij gelegen Van Goghmuseum (expo Fauvisten), het Fotomuseum (expo Ai Weiwei) of de Hermitage (expo Gouden Eeuw).

VERTREK & TERUGKOMST
Vertrek om 7.50 uur stipt aan parking
Kielse Vest/Desguinlei (Pidpa)
Terugkomst voorzien om 18.30 uur

TER PLAATSE
10.30 uur: aankomst Stedelijk Museum Amsterdam
10.30 : vrij bezoek aan de expo ‘Jean Tinguely - Machinespektakel’ en rondleiding met gids door de vaste collectie
12.30: lunch
13.30: vrij om Amsterdam in te trekken of op eigen houtje een bezoek te brengen aan het Van Goghmuseum (fauvisme), het Fotografiemuseum (AI weiwei) of de Hermitage (Gouden Eeuw).
16u: bus vertrekt stipt aan het Stedelijk Museum

PRIJS
38 € volwassene voor busreis heen en terug + inkom Stedelijk Museum (vaste collectie met rondleiding + Tingueley)
Primeur! Kidstarief aan 14€ !

HOE INSCHRIJVEN?*
Je schrijft je in vóór zaterdag 8 oktober 2016, bij voorkeur via mail naar
academietrips@so.antwerpen.be
met vermelding van je naam, je academie,
je adres, je mailadres en je gsm-nummer.
Of in het secretariaat van je Academie. Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met het rekeningnummer. Gelieve niet voor ontvangst van deze mail te betalen en enkel op het opgegeven nummer.
Je inschrijving is pas definitief na overschrijving.
De contactpersoon voor de inschrijvingen is Kim Aerts, medewerker in de Academie van Hoboken.

BELANGRIJK
Er zijn voor de uitstap een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Als het vooropgestelde aantal is bereikt, worden de inschrijvingen afgerond. Schrijf je dus best zo snel mogelijk in!

*Als je geen student bent van één van de 4 Stedelijke Academies, ben je gedekt door de verzekering van de busmaatschappij maar niet door de schoolverzekering.