Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

Ziëna: moderne literatuur, theater en film


Ziëna in mei.

U wordt vriendelijk uitgenodigd voor onze komende ZIËNA-activiteiten, die in de maand mei geheel in het teken staan van de jaren '90.

De focus ligt op literatuur: TOM LANOYE in context met...  grafische vormgeving (Gerd Dooreman, Kris Demey en Herman Houbrechts), architectuur (Frank Gehry) én fotografie (Charlie de Keersmaeker). Een brede kennismaking dus met meerdere idee-verwante kunstenaars, die jou ongetwijfeld zullen verrijken. 

U krijgt bovendien deze maand mei nog de mogelijkheid om een film te zien die de markante geschiedenis, van verhoudingen tussen mensen en instituten in België toont. Dit speelt zich af tijdens de laatste decennia van vorige eeuw in HET GODDELIJKE MONSTER, een selectie uit de trilogie.

Voor de gedocumenteerde lezing, met filmmateriaal over Tom Lanoye, grafische vormgeving, architectuur en fotografie spreken we graag met jou af om 20u00 in de Academie Beeldende Kunst Berchem (Willem van Laerstraat 15-17) op donderdag 11 mei. Zoals steeds zal er voor jou koffie, thee en cake klaar staan...

Voor de filmvertoning van Tom Lanoye's HET GODDELIJKE MONSTER (een selectie uit de trilogie), bent u een week later hartelijk welkom, op donderdag 18 mei, eveneens in de Academie Beeldende Kunst, Berchem.
 

samenvatting:

Tom Lanoye in context met...
wanneer
: donderdag 11 mei om 20u
waar: Academie Berchem beeld Willem van Laerstraat 15-17

Het Goddelijk Monster
wanneer: donderdag 18 mei om 20u
waar: Academie Berchem beeld Willem van Laerstraat 15-17