Academie Hoboken

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

Oriëntatie beeld +18 jaar

Over de opleiding

In het Oriëntatieatelier word je volledig ondergedompeld in een bad van vrije kunsten. Je kan hier zonder ervaring of vooropleiding terecht: op een speelse, laagdrempelige en artistieke manier zal je immers kennis maken met alle disciplines. 

Elke trimester werken we rond een bepaald thema dat we uitdiepen met behulp van verschillende technieken en materialen. We zullen tekenen, schilderen, fotograferen, drukken, boetseren en mouleren, assembleren en collageren. 

Op het einde van deze tweejarige opleiding kan je dan bewuster kiezen welk atelier voor jou weggelegd is én heb je al een mooie basis om thuis zelf aan de slag te gaan. 

 

2/ Waar en wanneer 

Het oriëntatie-atelier vindt plaats op woensdag van 18u30 tot 22u00 

Plaats: Oudestraat 41 – 2660 Hoboken 

 

3/ Leerkrachten 

Sandra Jennes

 

4/ Praktisch  

De opleiding beslaat 1 avond per week (4 lestijden van 50 minuten), gedurende 2 jaar.    

 

5/ Kostprijs 

Als je op 31 december 2023 tussen de 18 en 24 jaar bent, betaal je 173€. 
Als je op 31 december 2023 25 jaar of ouder bent, betaal je 392€ of 173€ bij een verminderd tarief. Heb je recht op een verminderd tarief? Controleer het hier: https://www.stedelijkonderwijs.be/deacademies/criteria-voor-sociale-vermindering    

18+: Als je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming en in stad Antwerpen woont, dan krijg je een bijkomende korting via de Dienst Vrije Tijd van de stad. Je betaalt dan €78.

Bekijk het Fotoalbum van dit atelier.

Volg ons op instagram