Over deze studierichting
Duaal leren
Over de opleiding
Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:
- Verschillende soorten (gist)degen (broden, zachte en harde luxe, taarten, gerezen bladerdeegproducten, gezondheidsgerelateerde producten, …) bereiden
- Verschillende soorten degen en beslagen (vet-, kook- en bladerdeegproducten, producten van beslagen, producten met beslagen, gezondheidsgerelateerde producten, …) bereiden om ze te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken volgens de voorschriften van de voedselveiligheid
Duaal leren
Je combineert het beste uit 2 werelden: leren op school en leren op de werkplek.
Algemene vakken en de bij je opleiding aanvullende theoretische en praktische kennis leer je op school. Praktijkgerichte kennis en relevante werkervaring ontwikkel je in een echt bedrijf.
Het bedrijf en de school overleggen op regelmatige basis en spreken af waar je wat kan leren. Zo krijg je in een minimum aan tijd een sterke theoretische basis en een flinke dosis praktijkervaring mee en ontwikkel je tijdens je studies relevante ervaring op de werkplek.
Lessentabel - overzicht vakken
Toelatingsvoorwaarden
Je kan les volgen in het dbso als je op je eerste lesdag:
16 jaar bent
15 jaar én de eerste twee leerjaren van het voltijds secundair onderwijs hebt gevolgd. Je hoeft niet geslaagd te zijn.
nog geen 25 jaar bent.
Scholen en inschrijven
Werkend Leren Antwerpen
2060 Antwerpen