Medewerker Fastfood duaal

Over deze studierichting

Arbeidsmarktgerichte finaliteit
2e graad

Duaal leren

Over de opleiding

In de opleiding medewerker fastfood leer je koude of warme gerechten, bijvoorbeeld belegde broodjes, salades, hamburgers, pizza's, frietjes en gefrituurde gerechten, pasta's, desserts, ijs, pannenkoeken, enz. te bereiden en te schikken. Je staat in voor de verkoop van deze gerechten en de bediening van de gast. Je zorgt tevens voor het klaarmaken van de zaal, van het buffet of van de toonbank, ruimt af en maakt schoon. De opleidingsduur bedraagt 2 schooljaren.

Als je slaagt voor de opleiding, behaal je een Beroepskwalificatie medewerker fastfood, niveau 2 van de Vlaamse kwalificatiestructuur.

Duaal leren

Je combineert het beste uit 2 werelden:  leren op school en leren op de werkplek. 
Algemene vakken en de bij je opleiding aanvullende theoretische en praktische kennis leer je op school.
Praktijkgerichte kennis en relevante werkervaring ontwikkel je in een echt bedrijf.
Het bedrijf en de school overleggen op regelmatige basis en spreken af waar je wat kan leren.
Zo krijg je in een minimum aan tijd een sterke theoretische basis en een flinke dosis praktijkervaring mee en ontwikkel je tijdens je studies relevante ervaring op de werkplek.