Restaurant en Keuken

Over deze studierichting

Arbeidsmarktgerichte finaliteit
2e graad - bso
3e graad - bso

In deze studierichting leer je de basistechnieken van het keuken- en restaurantwerk. In de tweede graad leer je:

  • gerechten bereiden en serveren op een hygiënische en veilige manier.
  • koken (bakken, frituren, braden, roosteren, gratineren), basisbereidingen maken (fonds, soepen, sausen), versnijdingstechnieken en opdienen.
  • correct en charmant omgaan met gasten (onthaal, reserveren).
  • etiquette en spreekvaardigheid (Nederlands, Frans en Engels).

Er is veel oefen- en demonstratietijd voorzien. Je komt in contact met de nieuwste gastronomische trends en technieken via binnen- en buitenlandse stages, studiereizen en bedrijfsbezoeken. Op het einde van de tweede graad kan je reeds aan de slag als zaal- of keukenmedewerker in een restaurant of cateringbedrijf. Je kan natuurlijk ook doorstromen naar de derde graad.

Gerelateerde opleidingen

Andere opleidingen die je mogelijk kunnen interesseren: