Academie Hoboken

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

Fotokunst +18 jaar

Schrijf je in

Over de opleiding

Studeer fotografie bij Academie Hoboken. Dat kan in Academie Hoboken, of in het Fomu. 

Studeer fotografie en vertel verhalen met beelden. Dag en nacht worden we omringd door beelden. Het was nooit zo makkelijk om foto’s te maken. Maar wat vertelt een foto? Wat zijn de artistieke kwaliteiten ervan? Dat onderzoek je in de opleiding Fotografie. 

In deze lessen zet de docent je rechtstreeks aan de slag: vanaf les 1 maak je beelden met je camera. Je gaat in interactie met wat je fotografeert. Je stapt in een situatie, observeert ze en kiest wat je in beeld brengt, hoe je dat doet en wanneer je afdrukt. Zo denk je na over wat een goed beeld is, wat een foto vertelt en hoe de toeschouwer het interpreteert. Daarvoor zijn ook je medestudenten een klankbord. Samen bespreek je wekelijks elkaars werk – zo kom je tot nieuwe inzichten en ontwikkel je je eigen beeldtaal.

De nodige technische bagage verwerf je gaandeweg. Je maakt kennis met cameratechnieken, studiofotografie en beeldbewerking (Photoshop). Je ontdekt de magie van doka technieken en analoge fotografie. Actuele ontwikkelingen in fotografie volg je van dichtbij. Ook elementen uit fotografiegeschiedenis komen aan bod.

Met deze bagage ga je aan de slag voor je persoonlijk traject en project, waarbij we je ook begeleiden om je werk optimaal te presenteren.

 

2/ Waar en wanneer 

OPLEIDING in HOBOKEN (Oudestraat 41 -2660 Hoboken) 

Dinsdagavond 18u30-22u00 (voor alle jaren) 
Zaterdagvoormiddag 9u30-13u (voor alle jaren): uitstappen Fotografie (locaties worden afgesproken met de docent) 

OPLEIDING in FOMU (Fotomuseum Antwerpen) 

Donderdagavond 18u30 - 22u
OPTIONEEL: Zaterdagvoormiddag 9u30 - 13u: Uitstappen Fotografie (locaties worden afgesproken met de docent). Deze lessen volg je samen met de Hoboken - groep. 

3/ Leerkrachten 

Opleiding Hoboken

Peter Boelens
Jurian Drossin

Opleiding Fomu

Peter Boelens

 

4/ Praktisch  

Je zorgt zelf voor een spiegelreflexcamera. Via de academie kan je aan voordeeltarief een Adobe-licentie (voor lightroom, Photoshop,…) bekomen.  

 

Bekijk het Fotoalbum van dit atelier.

Instagram