Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

Fotokunst +18 jaar

Schrijf je in

Over de opleiding

In het atelier fotokunst nodigen we je uit om kunstwerken te maken en begeleiden we je om een eigen taal te ontwikkelen met fotografie. We streven naar een grote vorm van authenticiteit in je werk: de nadruk ligt immers op een persoonlijke invulling en de eigen manier van fotograferen. 

De lessen bestaan uit een combinatie van individueel onderwijs en sessies in groep. Je wordt inhoudelijk én technisch ondersteund door ervaren fotografen/kunstenaars. Zij laten je niet alleen kennismaken met fotografie vanuit de artistieke context, maar bieden je ook een grondige technische basiskennis aan van je toestel en beeldbewerking. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de fotobesprekingen. 

 

2/ Waar en wanneer 

In de hoofdacademie (Oudestraat 41 -2660 Hoboken) is er les op:  

  • Dinsdagavond 18u30-22u00 (voor de 1ste en 2de jaars) 
  • Donderdagavond 18u30-22u00 (voor de 3de – 5 de jaars en specialisatie) 
  • Zaterdagvoormiddag 9u30-13u (voor alle jaren) 

 ’t Werkhuys (Zegelstraat 13, 2140 Hoboken)

  • dinsdagavond van 18u30-22u00 

3/ Leerkrachten 

Kurt De Wit 

Peter Boelens 

Jurian Drossin 

 

4/ Praktisch  

De omvang van je lessenpakket bepaal je zelf. Je kiest ofwel voor: 

  • 5-jarig traject op onze hoofdacademie (Oudestraat 41 Hoboken) 
  • 10-jarig traject in ’t Werkhuys 

Je zorgt zelf voor een spiegelreflexcamera. Via de school kan je aan voordeeltarief een Adobe-licentie (voor lightroom, Photoshop,…) bekomen. Studiomateriaal (flitsmeters, lichtinstallatie,…) is aanwezig op school 

 

5/ Kostprijs 

Als je op 31 december 2022 tussen de 18 en 24 jaar bent, betaal je 160€. 
Als je op 31 december 2022 25 jaar of ouder bent, betaal je 363€ of 160€ bij een verminderd tarief. Heb je recht op een verminderd tarief? Controleer het hier: https://www.stedelijkonderwijs.be/deacademies/criteria-voor-sociale-vermindering    

18+: Als je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming en in stad Antwerpen woont, dan krijg je een bijkomende korting via de Dienst Vrije Tijd van de stad. Je betaalt dan €73.

Bekijk het Fotoalbum van dit atelier.

Instagram