Academie Hoboken

muziek - woord - dans - beeld

Mode en textiel +18 jaar

Over de opleiding

Mode loopt als een rode draad doorheen de opleiding.

In het atelier kom je in aanraking met zowel textielontwerp als modeontwerp. Technieken en opdrachten worden je aangereikt om je uit te dagen in je artistiek ontwikkeling. Er is veel ruimte om een eigen parcours uit te stippelen. Zo zal de ene cursist zich toeleggen op het ontwerpen van een volledige collectie terwijl de andere zich zal focussen op textiel installaties.

Aan de hand van korte opdrachten onderzoek je concepten als kleur, vorm, volume, texturen, symmetrie, moods. Je verlegt je grenzen. Technieken worden je aangereikt. Zo bouw je referenties op en ontdek je welke technieken je best liggen. Denk aan ontwerpmethodes, basispatronen aanpassen, eigen textiel ontwerpen door verven en drukken, moodboard samenstellen, zowel als meer klassieke technieken zoals borduren, spinnen, weven, afbindtechnieken.

Thema's als ecologie en circulaire mode zijn niet meer weg te denken. We houden de actualiteit van mode & textiel in het oog aan de hand van musea bezoeken. Tevens krijg je een grondige basis figuurtekenen en je werkt aan je persoonlijke tekenstijl. Onderzoeken en experimenteren staan centraal. Je ontwikkelt materiaalkennis en een attitude gebaseerd op verworven kennis en vaardigheden die je in je eindwerk verwerkt.

Bekijk het Fotoalbum van dit atelier.

Docent: Muriel Delvigne