Academie Hoboken

stedelijk deeltijds kunstonderwijs

spreek- en verteltheater 4e graad - 15 tot 17 jaar

Over de opleiding

Heb je de 3e graad afgerond en ben je tussen 15 en 18 jaar? Dan begin je in de 4e graad en volg je gedurende 3 jaar 2 uur les per week.

In de opleiding spreken en vertellen leer je om vol zelfvertrouwen het woord te nemen. Je leert verrassend improviseren, boeiend een verhaal vertellen, praten met een heldere stem en een goede uitspraak. We wijzen je een weg naar solliciteren, een toespraak of presentatie brengen of een vergadering voorzitten. We werken vanuit verschillende inhouden en invalshoeken, afhankelijk van je persoonlijke interesses. Observeren, luisteren, vragen stellen, kritiek geven, rust, bewustwording, opwarmingstechnieken. We werken veel met camera en microfoon om jezelf te analyseren en verbeteren.

Kostprijs 

6-18 jaar 101 euro/jaar (69 verminderd tarief)

Heb je recht op een verminderd tarief? Controleer het hier: https://www.stedelijkonderwijs.be/deacademies/criteria-voor-sociale-verm... 

-18: Als je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming en in stad Antwerpen woont, dan krijg je een bijkomende korting via de Dienst Vrije Tijd van de stad. Je betaalt dan €20.