Curtis Foley is de nieuwe Artistiek Directeur van de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

De Koninklijke Balletschool Antwerpen heeft een nieuwe Artistiek Directeur. De gerenommeerde Canadese balletmeester Curtis Foley zal de jonge dansers coachen.

Curtis Foley 

De Koninklijke Balletschool Antwerpen haalt met Curtis Foley een toptalent binnen. De danser uit Vancouver studeerde af aan de Royal Winnipeg Ballet school. Hij danste onder meer voor The Royal Winnipeg Ballet, The Banff Centre en New York City’s Les Ballets Grandiva. Recent danste hij voor het Poolse Nationale Ballet. Zijn internationale ervaring zal de reputatie van de Koninklijke Balletschool Antwerpen verder versterken en de school wereldwijd nog meer op de kaart zetten. 

Sinds 2011 begeleidt en coacht Foley ook jonge professionele dansers en is hij een veel gevraagde gastdocent. Zijn aanstekelijke energie en aandacht voor uitdaging en discipline overtuigden de Koninklijke Balletschool. 

Curtis Foley: "Het is met grote trots dat ik de rol van artistiek directeur van Koninklijke Balletschool Antwerpen aanvaard. Ik kan voortbouwen op de rijke geschiedenis die de school de afgelopen 70 jaar heeft opgebouwd. Het is een eer om deel uit te maken van deze school en een voorrecht om de volgende generatie studenten naar de toekomst te begeleiden.

Na een internationale zoektocht koos het Ballet Institute of Flanders (vzw BIF) unaniem Curtis Foley als nieuw Artistiek Directeur van de Koninklijke Balletschool Antwerpen. 

Wim Van Rompu, voorzitter van vzw BIF: "Curtis overtuigde zowel op vlak van artistiek leiderschap als door zijn veelzijdigheid als danser. Op sommige momenten kreeg ik echt kippenvel bij wat hij ons toonde. Ik heb er het grootste vertrouwen in dat hij een inspirerende coach en uitstekende mentor zal zijn voor onze dansers.” 
 

Koninklijke Balletschool Antwerpen 

De Koninklijke Balletschool Antwerpen werd in 1951 opgericht. Alles startte met de grote droom van stichtster Jeanne Brabants. Zij wilde een balletschool en balletgezelschap oprichten voor kinderen en jongeren die een professionele loopbaan in de dans ambiëren. Vandaag volgen een 100-tal leerlingen les aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Ze krijgen er alle kansen om van hun passie hun werk te maken en uit te groeien tot professionele dansers van wereldniveau. Naast de dansopleiding biedt de School de leerlingen ook een degelijke opleiding basis- of secundair onderwijs aan in een regulier lesprogramma en in geïntegreerde lesprogramma’s van dans.  De Koninklijke Balletschool Antwerpen geniet de hoge bescherming van Hare Majesteit Koningin Mathilde. 

Info over Koninklijke Balletschool Antwerpen: www.koninklijkeballetschool.be 

woensdag 22 december 2021
Secundair Onderwijs